Waar houd ik rekening mee bij de aankoop van een zonnetent

Als de zomer voor de deur staat denken vele mensen aan de aanschaf van een zonnetent.

Maar hoe kies je nu de juiste tent voor jou huis?

Er zijn 4 grote beslissingen die je moet maken:

1) het type van de zonnetent

2) De kleur van de kast

3) Welke doek wil ik?

4) de bediening

Omnisolutions - Zonwering - Harol

1.Het type zonnetent

Er zijn verschillende types van zonnetenten. Je hebt kasten die volledig gesloten zijn (bv. BX260), waar je de doekoprolling niet ziet. En je hebt kasten die half gesloten zijn (bv. LX530). Dit wil zeggen dat als de tent dicht is de kast ook volledig gesloten is, als de tent open staat kan je de doekoprolling zien.

De bevestiging van de zonnetent doet veel aan het uiterlijk van je tent. Sommige tenten worden bevestigd met een muurplaat (bv. BX270), zo lijkt het alsof ze tegen de gevel plakken. Je hebt ook tenten die bevestigd worden met behulp van muurbeugels (bv CA430). Dit soort bevestiging heeft als nadeel dat er tussen je tent en de muur een spatie komt. Het voordeel is dat de hellingsgraad van je tent beter aanpasbaar is. Dit is vooral handig in appartementsgebouwen.

Je hebt tenten waar het mogelijk is om een elektrische volant te plaatsen in de voorlijst van je tent (bv. LX530). Dit is zeer handig als je terras zuid gericht is. Je kan de volant naar beneden laten om meer schaduw te creëren.

Nog een onderscheid is het design van de kasten. Sommigen zullen zijn voor een strakke en moderne Look, anderen zijn voor een iets klassiekere look.

2. De kleur van de kast

De kastkleur is voor velen onder ons een heel moeilijke keuze. Neem je een kleur die niet te hard opvalt? Of juist een kleur die wel hard opvalt? Dit is voor ieder van ons een persoonlijke keuze.

Als je graag hebt dat je tent verdwijnt in het geheel wordt er meestal gekozen voor dezelfde kleur als de ramen, de gevelsteen, of de voegen. Voor de tenten die moeten opvallen zijn er talloze mogelijkheden.

3. Het doek

95% van de leveranciers van zonwering werkt met doeken van Dickson. Deze acryldoeken zijn waterafstotend en vuil werend. De keuze die je hier moet maken is het motief en de kleur. Je hebt doeken met effen kleuren, blokstrepen, fijne lijntjes, gespikkeld, tekeningen,… De keuzes zijn eindeloos. De enige tip die we hier kunnen geven is “kies voor iets dat tijdloos is”.

4. De bediening

Vroeger werden de zonnetenten bedient met een draaistang. Dit kan nog altijd, maar het is wel een methode die nog weinig gebruikt wordt.

De meesten nemen een radiogestuurde tent met afstandsbediening. Zo kan je je tent van overal open en toe doen. Een radiosturing heeft ook als voordeel dat je er gemakkelijk wind- en zon-sensoren op kan aansluiten, je kan zelfs de tent bedienen met je smartphone.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.