Is jouw huis al inbraakveilig?

Inbraken vinden het hele jaar plaats, maar tijdens de herfst- en wintermaanden zijn inbrekers nog meer actief. Mensen zijn nog niet altijd thuis van hun werk als het donker is, waardoor inbrekers in de vooravond al hun slag kunnen slaan.

voorzetrolluiken inbraakveilig

uit onderzoek blijkt dat een inbreker stil, snel en ongezien zijn slag wil slaan. Het liefst wil hij binnen drie minuten in een woning geraken. Maatregelen die inbraken vertragen, zorgen er voor dat hij meer tijd nodig heeft om de woning binnen te dringen, zo is de kans groter dat hij zijn inbraakpoging staakt. Een inbreker zal snel ontmoedigt zijn als hij ziet dat zijn poging langer dan 5 minuten gaat duren.

Een ander vaststelling is dat 70% van de inbraken gebeurt langs de achterzijde van de woning. Zie dus zeker dat je de achterzijde goed afsluit.

Er zijn verschillende maatregelen om een inbraakpoging te vertragen.

een maatregel is het plaatsen van voorzetrolluiken. Een huis dat volledig gesloten is met behulp van voorzetrolluiken is minder aantrekkelijk voor een inbreker. Hij kan niet zien of er iemand thuis is, ook weet hij niet wat er achter het rolluik zit. Een elektrisch rolluik kan men niet naar boven duwen door de ophefbeveiliging. Een dief gaat meestal eerst op verkenningstocht. In de duisternis zal hij gebruik maken van de binnenverlichting om naar binnen te kijken en de opstelling van het huis en van waardevolle voorwerpen waar te nemen. Doe dus zeker uw rolluiken naar beneden als het buiten donker wordt!

Ook kan je met behulp van een Smart-Home systeem je aanwezigheid simuleren. Zo kan je de lichten en rolluiken automatisch laten gaan zodat het lijkt alsof je thuis bent.

Zie altijd dat de toegangen tot je huis goed zichtbaar zijn, en zorg ervoor dat je verlichting hebt. Een inbreker wil namelijk niet gezien worden, en zal zo veel mogelijk in het donker blijven.

 

Als je wilt weten of jouw huis inbraakveilig is, kan je dit doen via onderstaande website.

https://www.certificaatinbraakveilig.be/

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.