De slimme Somfy rookmelder IO

Somfy rookmelder IO

Somfy Rookmelder IO

Vanaf 1 januari 2020 is het verplicht om uw woning te voorzien van rookmelders.

Woningbranden eisen elk jaar tientallen mensenlevens. Meer nog dan het vuur, maakt vooral de rook tal van slachtoffers. Die rook is verstikkend en verspreidt zich razendsnel. Vooral als er ’s nachts brand uitbreekt, is het risico om niet tijdig wakker te worden groot. Rookmelders zijn een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen brand.

Per verdiep moet er minstens 1 rookmelder voorzien worden. Deze moeten strategisch geplaatst worden langs de vluchtroute naar buiten. Een kelder en zolder die toegankelijk zijn moeten minstens 1 rookmelder hebben. Alsook de ruimte waar de technische installatie zich bevind.

De slimme rookmelder van Somfy zorgt voor een extra veiligheid. Deze IO-gestuurde melder kan gekoppeld worden aan het Somfy Tahoma systeem. Hierdoor kan je makkelijk een actie laten uitvoeren door  toepassingen die gestuurd worden door de Tahomabox. Je kan bijvoorbeeld je Phillips Hue lampen laten aanspringen bij branddetectie, je rolluiken omhoog laten gaan, of je velux-vensters automatisch laten opengaan.

De rookmelder heeft een ingebouwde sirene van 85 decibel. Als u meerdere rookmelder in huis heeft zullen deze ook samen reageren. Zo zal de rookmelder in de leefruimte ook afgaan als de rookmelder op de zolder rook detecteert.

U kan de rookmelder ook een bericht of mail laten sturen bij rookdetectie.

Doordat dit een draadloze installatie is is deze makkelijk zelf te installeren.

tahoma
Somfy-logo

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.