Via dit schrijven wensen wij een update te geven met betrekking tot de toeleveringen van Somfy producten. Zoals u weet, is de wereldwijde situatie op het gebied van de toelevering van elektronische componenten zeer moeilijk; een situatie die naar verwachting nog wel voor de rest van het jaar zal aanhouden.

Het is duidelijk dat ook Somfy geïmpacteerd is. De aanvoer van elektronische componenten vormt dagelijks een grote uitdaging en de productie verloopt moeizaam. De aanlevering van producten in ons magazijn te Hoofddorp, is daardoor niet altijd voldoende om alle orders tijdig uit te leveren, hoe graag we dat ook zouden willen.

Helaas is onze horizon voor wat betreft de toeleveringen nog steeds heel beperkt. Dat komt mede doordat we de productie in onze fabrieken hebben ingericht op kortere series en sneller omschakelen afhankelijk van de beschikbare componenten. We trachten u met dit schrijven, een globaal beeld te verschaffen zonder in staat te zijn harde garanties af te geven.

Motoren
De productie van de io-motoren verloopt op dit moment weer behoorlijk volgens plan. Natuurlijk zijn er dagelijks uitdagingen, maar niet meer op het niveau van vorig jaar. De toeleveringen geven geen ruimte de productie heel veel verder op te schalen. RTS-motoren zijn op dit moment nog een hele grote zorg. We gaan ervan uit dat de leveringen de komende 2-3 maanden moeizaam zullen blijven.

Bedieningen
Voor de io-standaard bedieningen ligt de situatie enigszins gunstiger en wij verwachten de behoefte, eventueel met alternatieven, redelijk af te kunnen afdekken. Over het algemeen krijgen wij in voldoende mate afstandsbedieningen binnen; de naleveringen voor de Situo 1 en 5 io zijn dan ook beperkt. Helaas is de situatie voor RTS-bedieningen minder rooskleurig. We verwachten dat de leveringen de komende 3-4 maanden stroef blijven verlopen.

TaHoma switch
Sinds vorige week is ons duidelijk dat de TaHoma productie geheel zal stilvallen tot begin juni als gevolg van een bijzondere samenloop van omstandigheden, waardoor onvoldoende componenten worden aangeleverd voor de productie. Het gaat hier om een tekort aan 4 verschillende componenten die individueel of in combinatie, ondanks toezeggingen, niet worden geleverd of veel later komen dan gepland.

Eolis 3D & Lighting receivers (io & RTS)
Inmiddels worden we ook in de productie van de Eolis 3D & Lighting receivers nu al 9 maanden gehinderd door componenten die niet komen of veel later komen dan gepland of afgesproken. Om die reden hebben we op dit gamma een zeer groot aantal backorders. De hoeveelheden die de volgende maanden zullen geproduceerd worden, zijn niet voldoende om alle backorders af te dekken.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.